top of page

Vanliga Frågor

Kan jag som inte är utbildad inom Hälso-och sjukvården gå dina utbildningar?

JA absolut! Både du som är total nybörjare och du som idag arbetar med andra metoder är välkomna på mina utbildningar. Om någon förkunskap krävs så står det under respektive utbildning/kurs. Jag vill ju att just DU som älskar att hjälpa andra, och som både vill utvecklas själv och få de allra bästa metoderna och verktygen till ditt arbete, ska gå mina utbildningar.

Vad är skillnaden på en Samtalsterapeut och Leg. psykolog och Leg. Psykoterapeut?

Skillnaderna är faktiskt flera stycken, framförallt så krävs utbildning på universitet/högskolor för både psykolog och psykoterapeut samt praktisk erfarenhet. Dessa både yrken tar ca totalt 6-10 år av studier och arbete innan man kan ansöka om sin legitimation. Är man legitimerad så arbetar man  främst med sjukvård, diagnosticering och behandling av sjuka patienter. Samtalsterapeut däremot går att utbilda sig till genom flera privata utbildningsinstitut, däribland hos mig,  och en Samtalsterapeut arbetar främst med friskvård, personlig utveckling, krishantering, coaching, hälsofrämjande samtal och kurser, utbildningar och när människor vill hitta sitt syfte eller skapa mening i livet. Du kan som Samtalsterapeut också arbeta inom socialt arbete eller inom vårdsektorn samt starta eget och ta emot enskilda klienter eller hålla i kurser, föreläsningar mm.

Vilken metod utbildar du i?

Jag utbildar i alla metoder som jag själv behärskar och är utbildad inom dvs: KBT, PDT, CFT, ACT, IPT, EFT-Tapping, MI, PE och Mindfulness. Som du märker har jag ett brett utbud av intressen av metoder som rör såg  inom den traditionella evidensbaserade området.  

Har jag ångerrätt?

Du har alltid en veckas ångerrätt på alla kurser och utbildningar om inget annat anges. Om du efter en vecka skulle känna att utbildningen inte passade dig så mailar du mig och får då alla pengar tillbaka minus 500kr i en administrativ avgift. 

Vad kan jag arbeta efter dina utbildningar?

Du kan arbeta med egen verksamhet, träffa klienter samt hålla i egna utbildningar och kurser, föreläsa , arbeta med ledningsfrågor, kompetensutveckling etc. Du kan också arbete inom hälso -och sjukvården, inom företagshälsovården, näringslivet, med personalfrågor, inom vård och skola mm

Vad innebär Certifieringen?

Certifieringen är en kvalitetsstämpel. Utbildningen är Ackrediterad och Certifierad av den Internationella välrenommerade organisationen IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine) vilket innebär att även du som Godkänd student blir IPHM- certifierad.  

När får jag tillgång till kursen?

Datum för när kursen släpps står under respektive utbildning i "Boka Online"

Hur Betalar jag och kan jag Delbetala?

Du kan boka din utbildning själv här via sidan "Bokning Online" och du betalar då  via kort eller Klarna. Du kan också maila mig på: info@terapiakademin.com om du vill delbetala räntefritt via faktura upp till 12 månader. Tänk på att du dock får tillgång till ditt Diplom först efter att full betalning har genomförts. 

Varför ska jag gå hos just dig?

Därför att jag kan erbjuda dig ett unika utbud som ingen annan kan. Det är sällsynt att vara så väl utbildad och insatt i så många olika metoder som jag är. Efter nästan 20 års kliniskt erfarenhet i min ryggsäck har jag dessutom utvecklat en förmåga att kunna lära ut på ett, till synes, enkelt sätt. Jag är en van föreläsare och tror på en rak, tydlig och inspirerande pedagogik där du ska känna att det är roligt att utvecklas! Jag skalar bort onödig utfyllnad och ger dig istället det du faktiskt behöver kunna och vi fokuserar på det praktiska hantverket.  Dessutom ger IPHM Certifieringen och min legitimation och erfarenhet kvalitet och tyngd till din utbildning.

Kan min arbetsgivare betala för min utbildning

Absolut, det är vanligt, bara maila mig så löser vi det.

Kan man erbjuda sina kunder att betala med sitt Friskvårdsbidrag efter att ha gått dina utbildningar?

Absolut, Friskvårdsbidraget gäller för olika former av stresshantering, rådgivning kring personlig hälsa, livscoaching, avslappning mm vilket ingår i alla mina utbildningar. 

För vem passar dina utbildningar?

För alla som vill utvecklas som samtalsterapeut, coach eller behandlare. Även för dig som vill göra en egen personlig utvecklingsresa och vill lära dig de bästa verktygen som finns inom psykoterapi och samtalsterapi. Utbildningarna är även lämpliga för dig som redan är en etablerad legitimerad terapeut men som vill lägga till en ny metod till ditt utbud. 

bottom of page