top of page

Verktygslådan
ACT-Verktyg

I den här utbildningen får du lära dig de bästa och mest effektiva verktygen och övningarna i ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

 

Vi går även igenom de vanligaste problemområdena vid psykisk ohälsa och kopplar dem till de olika modellerna och verktygen i ACT så att du ska veta vilka du du ska använda när och varför. Du kommer även få lära dig en fokuserad form av ACT - FACT som är en effektiv korttidsbehandling som även lämpar sig utmärkt vid coaching!

 

ACT - Verktygen är fina komplement till alla andra former av terapiinriktningar samt extra bra vid personlig utveckling, coaching och stresshantering.

ACT Logga.png

Mer Information:

 

ACT är idag en eftertraktad metod som används inom en mängd olika områden och som med fördel kan användas när man står inför olösliga problem eller som komplement till övriga metoder.

 

Detta är en grundkurs som du genomför helt på egen hand med tillgång till en handledare som svarar på dina frågor, ger dig skriftlig feedback på dina inlämningsuppgifter och som examinerar dig på din hemtentamen när du känner dig redo. Utbildningen vänder sig främst till dig som vill använda dig av effektiva ACT-verktyg i ditt behandlingsarbete och som kanske redan idag arbetar männsikovårdande i samtal på olika sätt och där denna kurs kan komplettera det du redan gör. Utbildningen är också ett bra steg om du inte känner dig helt säker på att du vill hoppa på en längre utbildning eller om du endast vill använda dig av just ACT i ditt arbete.

 

Kursen beräknas pågå under ca en termin men de 4 Modulerna släpps varje vecka under 4 veckor så du kan slutföra den på både på kortare och längre tid beroende på vad som passar dig. Du har tillgång till hela kursen i 2 år.

 

Efter genomförd utbildning får du ett utbildningsintyg och ditt Diplom i ACT - Verktyg och du kan arbeta utifrån ACT antingen i din egen verksamhet eller inom hälso- och sjukvården, inom skolan osv.

 

Efter denna utbildning kan du tillgodoräkna dig din kunskap om du vill förstätta att studera hos Terapiakademin senare ex till "Dip. Samtalsterapeut i Integrativ Metod" alt om du gå vår intensiva Utbildning "Stora Verktygslådan"

bottom of page